Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi

Vizyon: Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere; çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu, çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, bir yükseköğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi yönden donatılmış, etkili ve nitelikli, demokrasi ve insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmekle; ortaöğretim kurumları içerisinde uygulamaları ve elde ettiği sonuçlar bakımından Türkiye çapında örnek gösterilen okul olmak.

Misyon: Okulumuzu seçen nitelikli öğrencilerin: *Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerine, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarına; *Çevre ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarına; *Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerine; *Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına; *Lider özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarına fırsat tanıyarak yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: 2022-2023 yılı sportif başarılar: Voleybol Genç Kızlar İl Birinciliği, Kros Genç Kızlar İl Birinciliği Badminton Genç Kızlar İl Birinciliği Satranç Genç Kızlar İl İkinciliği Bilek Güreşi 45 kilogram Sol Kol Bölge Birinciliği

Saatler: Sabah: 08.35 - 11:50 Öğle: 13.20- 16:30
Isınma: KALORİFER (DOĞALGAZ)
Yabancı Dil: İNGİLİZCE - FRANSIZCA
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Ortaokul başarı puanına göre sınavsız öğrenci almaktadır.2023-2024 Eğitim öğretim yılında en yüksek puanla yerleşen öğrenci=97,5066 ile, en düşük puanla yerleşen öğrenci=79,1601 ortaokul puanıyla yerleşmiştir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: (2021-2022 /YKS´ye Giren Öğrenci Sayısı= 95 Yerleşen Öğrenci Sayısı= 36
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: ( 2021-2022 / %38 )
Sportif Etkinlikler: BAYBURT GENELİNDE 1- Bilek Güreşi Kızlar İlde Birincilik / 2- Kros Kızlar İlde Birincilik / 3-Voleybol Kızlar İlde Birincilik / 4-Badminton Kızlar İlde İkincilik / 5- Bowling Kızlar İlde Birincilik, Bölgede Dördüncülük / 6- Futsal Kızlar İlde Birincilik / 7- Dart Kızlar İlde Birincilik
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI